Vezetőképző tanfolyam, 2020 szeptemberétől

Kedves Bálintosok és érdeklődők!

Megújult szerkezetű vezetőképző tanfolyamunkat ajánljuk!

Társaságunk szervezésében immár az 9. alkalommal indítunk Bálint-csoport vezető képző tanfolyamot a Nemzetközi Bálint Társaság irányelvei alapján.

A Társaság kiképző Bálint-csoport vezetői évente indítanak vezetőképző programot, hogy minél több Bálint-csoport működhessen szerte az országban. A járványügyi helyzet miatt jelenleg Társaságunk csak az online csoportok megtartását gondolja biztonságosnak.

A vezetőképző tanfolyam első része 80 óra saját élmény Bálint-csoportot foglal magában, szeptembertől júniusig.

A képzés második 80 órájában a vezetés elméleti ismereteinek átadásával párhuzamosan a Bálint-csoport vezetését gyakorolják a jelentkezők. Ajánlott, hogy a leendő csoportvezető a képzés előtt is (ez a megfelelő óraszám megléte esetén kiválthatja a képzés első évét) és a képzéssel párhuzamosan is csoporttagként folyamatosan részt vegyen Bálint-csoporton.

A vezetőképző rendszerébe tartozik a rendszeres szupervízión, műhelyen, továbbá a Társaság rendezvényein való aktív részvétel

A képzést orvosok, nővérek, egészségügyi szakdolgozók, pszichológusok, pedagógusok, lelkészek, szociális munkások, segítő foglalkozásúak számára hirdetjük.

A Bálint csoport vezetéséhez elengedhetetlen a Bálint-munka élményének személyes, Bálint-csoportban tagként való aktív részvétel megtapasztalása. Annak felmérése is, hogy kész tud-e lenni a Bálint csoport vezetésére, csak a Bálint-csoportokban tagként való hosszabb, de minimum egy évig való aktív részvétel útján lehetséges. Erre a gyakorlati, tapasztalati tanulásra építhető rá az elméleti ismeretrendszer és vezetői gyakorlat megszerzése.

A képzés a Társaság vezetőképző rendszerének is szerves része.

Feltétel: szakirányú felsőfokú végzettség, segítő szakmában történő munkavégzés. A Bálint-csoportban, képzésen való részvétel feltétele, hogy legyen segítő-kliens kapcsolat munkájában.

Jelentkezési határidő: 2020.szeptember 6.

Jelentkezés képzésre a balinttarsasag@gmail.com címen, szakmai önéletrajz és motivációs levél küldésével.

A tanfolyam keretei:
  • 2 x 80 óra, havonta egy szombati nap keretében, szeptembertől júniusig
    • Első év, minimum 80 óra Bálint csoportban tagként való részvétel. Amennyiben a jelentkező legalább 80 óra Bálint-csoportban már megelőzően részt vett, a kiképzőkkel és a csoportvezetőivel való egyeztetés alapján a képzés ezen része ezzel kiváltható.
    • Második év, 80 óra képzés: vezetés ko-vezetés formájában, gyakorlati, elméleti képzés, két dolgozat leadása.
  • Folyamatos részvétel szükségessége, elköteleződés a csoport végéig (minimum 80 órára a képzés elején).
  • A képzés díja, a fizetés ütemezése: a hirdetéskor megszabott díjat, mely évi (80 óra) 90 000 forint.
  • A képzés személyes megtartásra való váltása esetén a helyszín Budapest

Időpontok: minden hónap 3. szombatja

A képzés vezetői:

Dr. Harrach Andor, pszichiáter, pszichoanalitikus, pszichoszomatikus szakorvos, Bálint-csoport vezető kiképző, a Magyarországi Bálint Mihály Pszichoszomatikus Társaság szakmai tanácsadója, a Német Bálint Társaság akkreditált csoportvezetője, telefon: 06 30 850 9602

Dr. Dobó Katalin, belgyógyász, háziorvos, pszichoterapeuta, családterapeuta, Bálint-csoport vezető kiképző, a Társaság Elnöke, telefon: 06 20 947 0415

Herke Mónika, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, Bálint-csoport vezető kiképző. telefon: 06 70 772 1919

Rajnai Nadinka dr, tanácsadó szakpszichológus és pedagógia-pszichológiai szakpszichológus, családterapeuta, Bálint-csoport vezető kiképző.